Laura Weemering Photography

In 2012 vroegen twee vriendinnen of ze een fotoshoot konden laten doen. Ze hadden de foto’s op mijn facebookpagina gezien en wilden ook wel zulke gave foto’s! Sindsdien heb ik heel wat verschillende fotoshoots gedaan; ik heb veel geleerd en verbeterd, maar de kern van mijn fotografie is altijd hetzelfde geweest: De klant staat centraal.  

Vanaf het begin af aan heb ik altijd gedacht: wat zou ik zelf graag willen bij een fotoshoot? Bij elke nieuwe fotoshoot heb ik dit altijd in mijn achterhoofd gehouden. Gek met Papa en Mama, en Oma en Opa op de foto, geen geposeerde lach, en net zo lang doorgaan tot je de perfecte nieuwe profielfoto hebt! Dat is wat Laura Weemering photography uniek maakt.

Gezellig professioneel
Iedereen is fotogeniek
Zelf de foto's uitkiezen
Geen extra kosten
Digitaal bestand voor eigen gebruik

Laura Weemering

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik creatief bezig. Het begon al als drie-jarige, toen ik ‘professioneel’ met mijn roze nep-fototoestel door mijn knieën ging om de duiven op het San Marco plein vast te leggen. Want dit deed mijn moeder immers ook. En ik vond het maar al te geweldig!

Nu ben ik 23 en doe ik hetzelfde maar dan met een echte fotocamera. Toen ik in 2011 mijn eerste spiegelreflexcamera kocht, werd mijn omgeving slachtoffer van mijn liefde voor fotografie. Waar Laura was, was haar camera. Waar de camera was, daar was Laura. Het begon onschuldig met enkele outfitfoto’s van mijzelf, maar niet veel later ontdekte ik mijn schminkdoos en werden ook mijn vriendinnen erbij betrokken. Ik zag in dat ik mensen veel interessanter vind om te fotograferen omdat iedereen zijn eigen verhaal vertelt. Het werd een uitdaging om iedereen mooi op de foto te zetten! Door fotografie ben ik ook veel dichter bij mensen gekomen. Fotograferen heeft me veel van het leven geleerd. Door de veelzijdige opdrachten heb ik prachtige locaties gezien, nieuwe sociale vaardigheden ontwikkeld en een heleboel mensen leren kennen. Fotograferen heeft me op een heel andere manier naar het leven leren kijken. Dat is wat fotograferen voor mij zo bijzonder maakt.

Naast fotograferen ben ik fulltime student. Van 2015 tot 2019 heb ik Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit van Groningen gestudeerd. Dit studiejaar (2019-2020) loop ik stage in Den Haag om uit te vinden welke master ik graag zou willen volgen. Hoewel mijn studie erg politiek is, ben ik hierbinnen ook altijd bezig met beeld en beeldvorming. Mijn uiteindelijke droom is om een soort Europees Jeugdjournaal te maken. Fotografie gebruik ik binnen mijn studie voor het maken van bestuurs- en commissiefoto’s, en het vastleggen van symposia, lectures en evenementen. Verder houd ik erg van sporten. Meerdere keren per week ben ik in de sportschool te vinden. Andere vrije momenten vul ik met lezen, koken, fotoboeken, wandelen en gezelligheid.

Materiaal

Voor mijn foto’s maak ik gebruik van mijn Canon EOS 70D en Canon EOS 600D. Ik ben in het bezit van een Sigma 35 mm, een Canon 18-135 mm en een Canon 50 mm lens. Daarnaast beschik ik nog over een Canon Flitser Speedlicht 580 EX en een canon compact camera G9 mark ii.

Voor studiofotografie ben ik in het bezit van twee Elinchrom flitskoppen: de D-Light 2 en D-Light 4. Daarbij heb ik twee paraplus (wit en zilver), twee softboxen (walimex pro Softbox PLUS OL 30x120cm en 60x90cm), een zwart achtergronddoek (4x6m), een grijs achtergronddoek (1,5x2m) en een zwarte en witte achtergrondrol.

Publicaties

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Samenwerkingen

Bedrijfsfoto's
Bestuursfoto's
Galafoto's
Lectures & Symposia
Persevenementen
Promofoto's
Workshop