Fotoshoot algemeen

Wat voor fotoshoot kan ik boeken?

Je kunt bij mij verschillende fotoshoots laten doen: familieshoots, loveshoots, vriendinnenshoots, duoshoot, kinder-, groeps- en singleportretten, polaroids en themashoots.

Verder kun je mij boeken voor: bruidsreportages, dridrijfsfoto’s, (pers)evenementen, feesten en partijen, gala’s, reünies, voorstellingen, musicals, symposia en lectures.

Ook is het mogelijk om mij in te huren voor het geven van een fotoworkshop als bedrijfsuitje. Tijdens deze workshop leert u alles over compositie en portretfotografie en is daarom toegankelijk voor deelnemers met zowel smartphones, als compactcamera’s en spiegelreflexcamera’s

 

Kan ik een fotoshoot boeken?

In principe kan iedereen een fotoshoot bij mij boeken. Ook als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit. Op de locatie houd ik hier rekening mee.

Ben je onder de 18 jaar? Laat dan altijd aan een meerderjarige verantwoordelijke weten dat je een fotoshoot bij mij laat doen.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

De duur van een fotoshoot verschilt per shoot. Over het algemeen duren de meeste shoots 1 uur. Het kan zijn dat ik eerder klaar ben, maar het kan ook zijn dat ik iets langer doorga als ik het perfecte plaatje nog niet heb geschoten. Een familiereportage duurt vaak iets langer (1,5 uur) aangezien er meer mensen in verschillende combinaties op de foto gaan.

Voor bedrijfsfoto’s, gala’s, feesten, evenementen en bruiloften kun je mij per uur boeken. Dit uurtarief geldt voor minimaal 2 aaneengesloten uren. Zie ook de prijstabel.

Prijzen

Er kan al een fotoshoot geboekt worden vanaf €50,-! Dit is inclusief 5 foto’s. Voor het volledige prijzenoverzicht verwijs ik je door naar de pagina “Prijzen.”

De prijzen voor ‘fotoshoots’ zijn voor alle verschillende fotoshoots hetzelfde. Er komen dus geen extra kosten bij wanneer er meerdere personen bij de fotoshoot zijn.

Naast de prijzen voor de foto’s kan het zijn dat er reiskosten in rekening worden gebracht. Dit is wanneer de fotoshoot op een locatie buiten de omgeving Assen of Groningen (stad) plaatsvindt.

Formaat

De gekochte foto’s lever ik aan op groot JPG-formaat. De gekochte foto’s bevatten geen logo. Deze JPG-foto’s zijn dan geschikt om zelf af te drukken op bijvoorbeeld canvas, en kunnen verder gebruikt worden voor Facebook.

Dit geldt voor alle fotoshoots, met uitzondering van galafoto’s. Galafoto’s worden vanwege gebruik op Facebook aangeleverd in een lager JPG formaat. Aangezien ik alle foto’s op mijn harde schijf bewaar, kunnen galafoto’s bij aanvraag wel in groter formaat aangeleverd worden.

Afdrukken

De gekochte foto’s lever ik aan op digitaal groot JPG formaat. De gekochte foto’s bevatten geen logo. Deze JPG-foto’s zijn dan geschikt om zelf af te drukken op bijvoorbeeld canvas, en kunnen verder gebruikt worden voor Facebook.

Er hoeven bij mij dus geen bestellingen gedaan worden voor het afdrukken van de gekochte foto’s. Wel kan ik enkele leveranciers aanraden voor het afdrukken van foto’s, canvassen en fotoboeken.

De Fotoshoot zelf

Locatie – Waar?

Alle portretten maak ik het liefst buiten. Er zijn ontzettend veel mooie plekjes in de omgeving van Assen (Drenthe) en Groningen te vinden. Inmiddels ken ik bij de Baggelhuizerplas (Assen) plekjes voor elk seizoen en voor elke weersomstandigheid. Dit gebied heeft voor ieder wat wils: bos, zand, heide, uitgestrekte vlaktes en een grote recreatieplas.

Verdere mooie locaties zijn: Het stadspark (Groningen), Het Noorderplantsoen (Groningen), Ballooërveld (Aa en Hunze), Het Nije Hemelriek (Gasselte).

Daarnaast maak ik ook foto’s op de door jou gekozen locaties. Is de Baggelhuizerplas niets voor jou? Wellicht ken je een andere mooie plek, zoals een leegstaand pand, park of je eigen achtertuin! Bij locaties die niet op fietsafstand van de stad Assen of de stad Groningen zijn, worden er reiskosten in rekening gebracht. Dit zullen de reiskosten van het OV, plus reistijd zijn.

Locatie – Studio?

Ik beschik ook over een eigen fotostudio. Deze staat op dit moment in Groningen (stad) maar is op afspraak ook te verplaatsen, bijvoorbeeld voor een gala. De studio biedt ruimte voor het maken van verschillende soorten portretten, tegen een witte, zwarte of grijze achtergrond. Kijk op de blog voor het laatste resultaat uit de studio!

Locatie – Vakantiepark?

Zitten jullie met de hele familie op een vakantiepark en zouden jullie graag een fotoshoot willen laten doen? Geen probleem! Inmiddels heb ik al veel prachtige fotoshoots gedaan op Het Hof van Saksen in Nooitgedacht. Ook heb ik reportages gemaakt op Het Landal Landgoed ‘t Loo in Oldebroek en bij Het Land van Bartje in Ees.

Bij fotoshoots op locatie worden er reiskosten in rekening gebracht.

Wanneer?

Als student ben ik erg flexibel qua tijden. Ik ben zowel doordeweeks als in het weekend beschikbaar. Wel is het voor mij praktischer om doordeweeks fotoshoots in Groningen te doen, maar met het OV kan ik in principe door heel Nederlands reizen.

Wil je weten of ik beschikbaar ben? Stuur dan een e-mail naar laura@weemering.nl, of bel / whatsapp: +31 6 464 28 303.

Wat als het regent?

In principe gaat de fotoshoot altijd door. Het is mij nog nooit gebeurd dat ik een fotoshoot heb moeten afzeggen in verband met regen; er valt altijd wel tussen de buien door te schieten. Ook lichte miezer of bewolking is geen probleem! Wanneer er regen op komst is neem ik van te voren contact met jullie op, om te kijken of de fotoshoot naar eerder of later op die dag kan worden geplaatst. Natuurlijk kun je ook een back-updatum bij mij plannen!

Wat moet ik aan?

Het mooist voor de foto is, als de kleur van de kleding op elkaar is afgestemd. Over het algemeen adviseer ik om lichte en pastel kleuren te dragen. Wit met denim doet het altijd erg goed, maar grijs met pastel is ook erg mooi! In de herfst staan okergeel, bordeaux rood en legergroen heel mooi! Verder raad ik zwarte kleding af, omdat dit bij fotoshoots op locaties erg hard kan overkomenn.

Na de shoot

Na de shoot: Bewerking

Na de fotoshoot bewerk ik de goed gelukte foto’s. Ik probeer er op te letten dat iedereen er leuk op staat. Ik zal geen foto’s met ongemakkelijke gezichten aanleveren.

De foto’s zullen bewerkt worden in mijn eigen stijl. Een impressie daarvan is te vinden op mijn website. Bij de meeste shoots probeer ik zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleuren te blijven. Verder bewerk ik sommige foto’s in zwart-wit of sepia.

Alle bewerkingen van een foto tellen als 1 foto. Het is ook mogelijk om achteraf om extra een bewerking te vragen, zoals een zwart/wit versie van de gekochte foto’s.

Tenzij anders aangegeven duurt dit bewerken 1 tot 2 weken.

Na de shoot: Foto’s kiezen

De bewerkte foto’s stuur ik via wetransfer of ik plaats ze in een googledrive-map. Elke foto heeft een uniek nummer, bijvoorbeeld: 2017-Januari-01 Familie de Vries | Assen 31. 

Uit deze lijst kun je de foto’s selecteren die je zou willen kopen. Je zit niet vast aan een bepaald aantal foto’s. De minimale bestelling is 5 foto’s. Om te zien wat de kosten zullen zijn voor de gekochte foto’s, kun je gebruik maken van de Prijstabel. Hoe meer foto’s gekocht worden, hoe lager de prijs per foto wordt.

Uit mijn aangeleverde selectie foto’s kies je dus zelf de foto’s die je zou willen hebben.

Na de shoot: Aanlevering van de foto’s

Na afronding van de betaling stuur ik zo spoedig mogelijk het digitale bestand van gekochte foto’s, net als de bewerkte selectie, via wetransfer of googledrive. De gekochte foto’s zijn van groot formaat en bevatten geen logo’s. De foto’s zijn daarna voor eigen gebruik. Je hoeft bij mij geen afdrukken te bestellen en je kunt met de foto’s doen wat jij wilt.

De gemaakte foto’s publiceer ik, tenzij anders afgesproken, op mijn website. 

Ja, ik wil een shoot!

Cadeaubon

Wil je een fotoshoot cadeau doen? Misschien is een cadeaubon dan leuk om te geven. Stuur een e-mail naar laura@weemering.nl met de volgende informatie:

–  Voor wie is de cadeaubon?

– Van wie is de cadeaubon?

– Hoeveel foto’s en / of ter waarde van welk bedrag is de shoot?  

Hoe kan ik een fotoshoot boeken?

Een fotoshoot boeken kan per e-mail of via telefonisch contact.

Contactgegevens

E-mail: laura@weemering.nl

Telefoon: +31 6 464 28 303

Locatie: Assen, Kloosterveen | Groningen, Schildersbuurt

 Contactformulier

Mocht je nog vragen hebben neem dan geheel vrijblijvend contact op:

* Verplicht

Zie: Privacy Verklaring | Algemene Voorwaarden.