Loading...

Informatie

Loveshoot

Soorten Shoots

Je kunt bij mij verschillende fotoshoots laten doen, zoals portretshoots familieshoots, vriendschapshoots, liefdesshoots. Daarnaast  beschik ik over een kleine studio voor het maken van studiopotretten. Ook kun je mij boeken voor het vastleggen van jullie bruiloft en voor verschillende soorten evenementen, zoals feesten, borrels en symposia.

Verder  heb ik ervaring met het maken van bestuursfoto’s, bedrijfsfoto’s en productfoto’s en het geven van fotografieworkshops.

In mijn portfolio en op mijn blog kun je een selectie van mijn werk vinden.

Staat de shoot die jij wilt boeken hier niet tussen? Neem dan gerust contact op om te zien wat de mogelijkheden zijn!

Jazeker! Op deze pagina vind je meer informatie over het fotograferen van bruiloften. Ook vind je hier voorbeelden van mijn werk.

Jazeker! Je kunt mij boeken voor het vastleggen van bijvoorbeeld:

– feesten, partijen & gala’s

– borrels & jubilea

– beurzen & congressen

– lezingen & symposia

– bedrijfsuitjes & bedrijfsevenementen

– persevenementen 

Op deze pagina vind je meer informatie. 

Dat klopt!

Ik beschik ook over een klein fotostudio. Deze staat op dit moment in Assen (Kloosterveen). De studio biedt ruimte voor het maken van verschillende soorten portretten, tegen een witte, zwarte of grijze achtergrond. Meer informatie vindt je op deze pagina.

Loveshoot

Locatie

Op dit moment woon ik in het centrum van Den Haag maar ik ben beschikbaar door heel Nederland. Zolang de locatie met het openbaar vervoer te bereiken is dan is een shoot overal mogelijk.

Zo ben ik erg bekend in Groningen (Centrum), Assen (omgeving) en de vakantieparken in Drenthe zoals het Hof van Saksen en het Land van Bartje. Maar ik heb ook op feesten in Enschede, familieparken in Apeldoorn en achtertuinen in Venlo gefotografeerd. 

Neem contact op voor de mogelijkheden

Alle portretten maak ik het liefst buiten, zoals in een park, stad of in een natuurgebied. Wellicht ken je zelf een andere mooie plek, zoals een leegstaand pand een vakantiepark of je eigen achtertuin! 

Jazeker! Als het park goed te bereiken is met het openbaar vervoer is het geen probleem!

Ik ben bijvoorbeeld goed bekend met de vakantieparken in Drenthe zoals het Hof van Saksen en het Land van Bartje.

Bij locaties die niet op fietsafstand vanaf Centrum Den Haag of Assen Kloosterveen zijn, worden er reiskosten in rekening gebracht. Dit zullen de reiskosten van het OV, plus reistijd zijn. Ik probeer altijd met acties of  dagkaartjes te reizen. Voor de reistijd bereken ik € 10 per uur vanaf station Den Haag (of station Assen).

Een fotoshoot in je eigen achtertuin? Natuurlijk is dat mogelijk!​

Fotoshoot familie Vaassen

Over de shoot zelf

De duur van een fotoshoot verschilt per shoot. Over het algemeen duren de meeste shoots 1 uur. Het kan zijn dat ik eerder klaar ben, maar het kan ook zijn dat ik iets langer doorga als ik het perfecte plaatje nog niet heb geschoten. Een familiereportage duurt vaak iets langer (1,5 uur) aangezien er meer mensen in verschillende combinaties op de foto gaan.

Voor bedrijfsfoto’s, gala’s, feesten, evenementen en bruiloften kun je mij per uur boeken. 

In principe gaat de fotoshoot altijd door. Ik heb nog nooit een fotoshoot moeten afzeggen in verband met regen; er valt altijd wel tussen de buien door te schieten. Ook lichte miezer of bewolking is geen probleem! Wanneer er regen op komst is neem ik van te voren contact met jullie op, om te kijken of de fotoshoot naar eerder of later op die dag kan worden geplaatst. Natuurlijk kun je ook een back-up datum bij mij plannen!

Voor kleinere shoots zoals portretten, vriendschaps en liefdesshoot is er altijd wel een binnenlocatie in  te vinden waar mooie foto’s kunnen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de Passage in Den Haag, het Forum in Groningen of een leuk café.

Het mooist voor de foto is, als de kleur van de kleding op elkaar is afgestemd. Over het algemeen adviseer ik om lichte en pastel kleuren te dragen. Wit en denim doen het altijd erg goed, maar grijs met pastel is ook erg mooi!

In de herfst staan okergeel, bordeaux rood en legergroen heel mooi! Verder raad ik zwarte kleding af, omdat dit bij fotoshoots op locaties erg hard kan overkomen.

Het liefst fotografeer ik in de ochtend, zo rond 10 – 11 uur. Het licht is dan namelijk vaak het mooist en het is nog lekker rustig. Waneer het weer meezit fotografeer ik ook rond zonsondergang!

Fotoshoot familie Vaassen

Werkwijze Fotoshoot

Een fotoshoot moet een leuke ervaring zijn! Meestal maken we een wandeling door een stad, een park of een bos en staan we op verschillende plekken even stil om wat foto’s te maken. Ondertussen kunnen kinderen lekker rondrennen en kan er wat gekletst worden.

Een ontspannen sfeer is namelijk erg belangrijk voor natuurlijke foto’s. Er hoeft niet perse geposeerd te worden. Zo kunnen we even tussendoor gaan rennen, dansen en springen. Ik probeer de momenten tussendoor ook vast te leggen! Kinderen kunnen bijvoorbeeld plots gekke bekken trekken. Zelf geef ik af en toe op een komische wijze aanwijzingen en voorbeelden voor poses om tot een beter eindresultaat te komen.

Omdat je op foto’s met je eigen portret het meest kritisch bent laat ik tussendoor het geschoten werk zien. Zo kunnen we tijdig zien of er een plukje haar verkeerd zit, of dat een ander T shirt net iets mooier stond. Uiteraard maak ik portretten vanuit meerdere hoeken.

Uiteindelijk gaan we net zo lang door totdat iedereen tevreden is!

Dat is afhankelijk van de shoot. Tijdens een familieshoot maak ik uiteraard meer foto’s dan tijdens een portretshoot. Uiteindelijk ga ik door totdat iedereen tevreden is en iedereen goed op de foto staat.

Tijdens de shoot laat ik bijvoorbeeld het resultaat al zien. Zo kunnen we zien of er een plukje haar verkeerd zit of dat het andere T-shirt toch mooier stond. Eigen inbreng en kritiek is dan ook welkom!

Ook maak ik portretten vanuit meerdere hoeken. Vind je jezelf niet fotogeniek? Geen zorgen! Van iedereen kan met de juiste aanwijzingen en de juiste sfeer een mooi portret gemaakt worden!

Alle setjes en combinaties die jullie willen! Ik maak naast de groepsfoto ook portret- en gezinsfoto’s. Ook zet ik stelletjes, opa’s en oma’s met kleinkinderen en papa met de kids op de foto.

Na de fotoshoot bewerk ik alle goed gelukte foto’s. Een kleine versie van de foto’s upload ik met een logo in een galerij. Binnen twee weken ontvang je een link naar deze galerij.

Elke foto heeft een uniek nummer, bijvoorbeeld: 2017-Januari-01 Familie de Vries | Assen 31

Uit deze galerij kun je de foto’s selecteren die je wilt kopen. De uiteindelijke gekochte foto’s ontvang je via een wetransfer-link.

Tijdens een fotoshoot mag je lekker gek doen!

Fotoshoot Hof van Saksen

Aanlevering van de foto's

Na de fotoshoot bewerk ik de goed gelukte foto’s. Ik probeer er op te letten dat iedereen er leuk op staat. Ik zal geen foto’s met ongemakkelijke gezichten aanleveren.

Deze foto’s upload ik in een klein formaat met logo inn een galerij. Uit deze galerij kun je zelf de foto’s selecteren die je wilt hebben.

De gekochte foto’s zijn van groot formaat en bevatten geen logo’s. De foto’s zijn daarna voor eigen gebruik en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor social media. Ook kun je de foto’s zelf afdrukken. 

Jazeker! Over smaak valt namelijk niet te twisten. Ik vind het belangrijk dat jij de foto’s mooi vindt. Jij gaat de foto’s uiteindelijk aan de muur hangen. Mijn voorselectie komt vaak niet overeen met de uiteindelijke selectie van de klant.

Na de fotoshoot krijg je een link met een grote selectie van bewerkte foto’s. Hieruit mag je zelf de foto’s kiezen die je zou willen hebben.

Ook het aantal foto’s is geheel vrijblijvend. Wil je uiteindelijk maar 5 foto’s? Geen probleem! Wil je alle foto’s? Ook dat is mogelijk!

De foto’s zullen bewerkt worden in mijn eigen stijl.  Een impressie daarvan is te vinden op mijn website. Daarnaast houd ik altijd rekening met verschillende wensen.

Bij de meeste shoots probeer ik zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleuren te blijven. Verder bewerk ik sommige foto’s in zwart-wit of sepia.

Uiteindelijk tellen alle bewerkingen van een foto bij het kopen als één foto. Hierdoor hoef je niet tussen bewerkingen te kiezen.

Het is ook mogelijk om achteraf om extra een bewerking te vragen, zoals een zwart/wit versie van de gekochte foto’s.

Nee ik stuur nooit onbewerkte foto’s door. De onbewerkte moet nog worden bewerkt in mijn eigen stijl.

Jazeker!

De gekochte foto’s lever ik aan op groot JPG-formaat. De gekochte foto’s bevatten geen logo. Deze JPG-foto’s zijn dan geschikt om zelf af te drukken op bijvoorbeeld canvas, en kunnen verder gebruikt worden voor Facebook.

Dit geldt voor alle fotoshoots, met uitzondering van galafoto’s. Galafoto’s worden vanwege gebruik op Facebook aangeleverd in een lager JPG formaat. Aangezien ik alle foto’s op mijn harde schijf bewaar, kunnen galafoto’s bij aanvraag wel in groter formaat aangeleverd worden.

Fotoshoot Hof van Saksen

Kosten

Er kan al een fotoshoot geboekt worden vanaf €75,-! Dit is inclusief 5 foto’s. 

Kijk voor de specifieke prijzen onder aan deze pagina’s.

Helemaal niets! Je betaalt alleen voor de uiteindelijk gekochte foto’s. Voor extra personen bij de shoot of voor de nabewerking worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Wanneer de fotoshoot op een locatie buiten de omgeving Den Haag (centrum) of Assen  plaatsvindt breng ik reiskosten in rekening.

Reiskosten bestaan uit kosten voor het OV en reistijd. Ik probeer altijd met dagkaartjes of met korting te reizen. Voor reistijd vraag ik  € 10,- per uur.

Helemaal niets! De nabewerking of extra bewerkingen zit bij de prijs inbegrepen. Als je een foto in zwart-wit wilt hebben, laat dit dan vooral weten!

Als je bijvoorbeeld een half jaar na shoot een nabestelling wilt doen dan gelden nog steeds de prijzen van “extra foto’s” van dat moment. 

Prijzen

Fotoshoot op Locatie

Basis
75,-
 • Inclusief 5 foto's
 • Elke extra foto kost €3,50
 • Exclusief reiskosten buiten Den Haag & Assen

Fotoshoot op Locatie

Standaard
100,-
 • Inclusief 15 foto's
 • Elke extra foto kost €2,50
 • Exclusief reiskosten buiten Den Haag & Assen

Fotoshoot op Locatie

Uitgebreid
125,-
 • Inclusief 30 foto's
 • Elke extra foto kost €1,50
 • Exclusief eiskosten buiten Den Haag & Assen

Fotoshoot

Studio
150,-
 • Inclusief 3 volledig nabewerkte foto's
 • Elke extra foto kost €10,-

Starttarief

Bruiloft
500,-
 • Telefonisch kennismakingsgesprek
 • 3 uur bruidsfotografie
 • Alle bewerkte foto's op een USB stick
 • Elk extra uur: € 60,-

Fotografie

Evenementen
50,- p.u.
 • Alle bewerkte foto's in een online gallerij
 • Elke extra foto kost €10,-

Contactgegevens

Telefoon:  + 31 6 464 28 303

Locatie: Den Haag, Centrum

Locatie: Assen, Kloosterveen

Achter de camera: Laura

Recent werk

Liesbeth