Loading...

Cultuur & Geschiedenis in Seoul

January 2, 2019

Locatie: Seoul, Zuid-Korea

Futuristisch Fotoplekje

Dongdaemun Design Plaza

Dongdaemun is een van Seouls meest bekende en iconische fashiondistricten. Hier worden de trends voor Seoul maar ook voor Azië gezet! Overal waar je kijkt kun je shopping malls en winkeltjes vinden. Elk jaar vindt er in het Dongdaemun Design Plaza (DDP) de Seoul fashionweek plaats.

Dongdaemun Design Plaza: $

Een toffe plek om foto’s te maken, maar als er geen exhibitie of tentoonstelling is dan is er vrij weinig te doen

De DDP is een futuristisch gebouw gemaakt van 40.000 aluminium panelen. Geen enkele van deze panelen is hetzelfde! De plaza wordt gebruikt voor verschillende culturele en artistieke exposities, evenementen en te tentoonstellingen. Het gebouw zelf is ook een uitstekende achtergrond voor een fotoshoot aangezien de grijze betonblokken een futuristische en industriële look kunnen geven.

Onderin de DDP is een kleine winkelstraat waar zich onder andere een K-Pop shop bevindt waar je albums, posters en light-sticks van verschillende bands kunt kopen. Daarnaast is er een “design lab” waar Koreaanse designers een kleine shop hebben om hun waren te verkopen.

Ondanks dat het gebouw zo futuristisch is, draagt het ook een stukje geschiedenis met zich mee. De DDP is namelijk om oude ruïnes van de oude stadsmuur heen gebouwd! Aan een van de zijkanten is deze muur mooi in het design verwerkt. ‘S avonds lichten aan deze kant  duizenden witte bloemen op. 

Meer Reviews & Informatie

Adres

281, Eulji-ro, Jung-gu, Seoul
서울특별시 중구 을지로 281 (을지로7가)
Dongdaemun History & Culture Park Station  Exit 1

Join the discussion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meer van

Meer

Recent werk

Liesbeth

Wild & Dreamy

Two Boys

Blue

Red

Pelinckbosch

Contactgegevens

Telefoon:  + 31 6 464 28 303

Locatie: Den Haag, Centrum

Locatie: Assen, Kloosterveen

Achter de camera: Laura

Recent werk

Liesbeth