Loading...

Dagtrip vanuit Seoul

December 7, 2018

Locatie: Suwon, Zuid-Korea

UNESCO

Hwaseong-vesting wandeling

 

Oude stadsmuren hebben altijd iets magisch; een tastbaar stukje geschiedenis die je direct een paar honderd jaar mee terug de tijd in nemen. Door Seoul heen zie je verspreid tussen de bergen en de stad overblijfselen van de kilometerslange oude stadsmuur die ooit Seoul beschermden. Wil je de echte charme van een rondje stadsmuur beleven, dan is een uitstapje naar Suwon een geweldig idee.

Activiteit:  Wandeling
Afstand: 5.7 km

Duur:  2-3 uur
Reistijd: 2 uur vanaf Seoul    

Kosten:  KRW 1,000 entre
Extra: Metro + Lunch

Een uurtje ten zuiden van Seoul, ligt het Hwaseon Fortress van Suwon; een van Korea’s best bewaarde en best gebouwde forten. Een 5.7 km lange wandeling neemt je mee langs een knap staaltje strategisch bouwwerk van dubbele poorten, observatie posten, torens en vier prachtige poorten, waarvan er geen hetzelfde is. De vesting was uitgerust met de beste technologieën die in die tijd beschikbaar waren, en hoewel delen tijdens de Japanse overheersing en de Koreaanse oorlog vernield waren is het fort bijna helemaal in volle glorie hersteld. Nu kun je in 2 – 3 uur een rondje lopen langs de muren van dit UNESCO vesting, waardoor je je even terugwaand in de tijd. En met een beetje fantasie voel je je net Mulan op de Chinese muur.

Hoe kom je in Suwon?

Per Metro: Neem lijn 4 (lichtblauwe lijn) naar Geumjeon. Stap daar over op lijn 1 naar Suwon. De overstap van lijn 4 naar lijn 1 bevindt zich op hetzelfde platform, je hoeft dus niet naar boven te lopen. Vanaf Korea University tot Hwaseon Fort duurde dit rit 2 uur. Download van te voren twee films op Netflix en dan is de rit zo voorbij.

Per Bus: Volgens de Suwon tourist information kun je de volgende bussen nemen. Let op: deze brengen je misschien niet allemaal naar Suwon Treinstation. Check van te voren waar de bussen precies heen gaan.

Vanaf Gangnam bus 3000, 3002, 3003, 3007, M5422, 5100. Vanaf Seoul Station bus 7900, M5107, M5115, M5121, 8800. Vanaf Sadang bus 7000, 7001, 7002, 7700, 7780, 7790, 7800.

Vanaf Jamsil bus 1007, 1007-1.

Vanaf Seongnam bus 2007, 4000.

Hoe kom je bij de Hwaseong-Vesting?

Vanaf Suwon station neem je de bus naar Paldal-mun Gate of naaar Jangan-mun Gate. De bussen die hier heen gaan zijn onder andere 11 en 13 vanaf exit 4. Ik nam exit 4 en wandelde een minuutje naar de bushalte. Deze zit tegenover Novotel. Ik nam bus 13 en Paldal-mun gate was de vijfde halte. De haltes in deze bus werden in het Engels omgeroepen dus veel kon er niet mis gaan. Paldalmun gate is tevens een grote rotonde dus het is hier even oriënteren: het begin van de wandeling bevindt zich tegenover de winkelstraat. Na het uitstappen steek je dus de straat over waar de bus ziet vertrekken, richting de Burger King. In de straat rechts zul je het begin van de route vinden. Niet te missen!

Mocht je visuele hulp nodig hebben om Hwaseon Fortress te vinden, bekijk dan dit artikel.

In principe kun je de route langs het Hwaseong Fortress overal beginnen, maar er zijn twee plekken waar je tickets kunt kopen of moet laten zien voor het vervolgen van de route. Een ticket kost 1.000 won, bewaar deze en de daarbij behorende sticker goed want deze zul je een tweede keer moeten laten zien.

De Wandeling

Hoewel het eerste gedeelte van de wandeling stijl omhoog gaat en wellicht een beetje overweldigend kan lijken, is dit eigenlijk het enige deel van de route dat zo stijl is. Hierna is het een hele relaxte wandeling. Je hoeft je dus niet als een hiker uit te rusten; ik zag meiden de route op ballerina’s lopen. Wel moet je goed ter been zijn aangezien je wel wat traptreden op en af moet. Volgens internet duurt deze wandeling tussen de 2,5 en de 3 uur. Ik liep hem in mijn eentje uit in 1,5 uur uit met hier en daar een korte foto pauze.

De Hwaseon vesting is een prachtige plek om foto’s te maken. Op sommige stukken voelde ik me net Mulan op de Chinese muur! Ik was er op een late november dag waardoor de bladeren net van de bomen waren. Het zonnetje en de strakblauwe lucht maakten het een heerlijke wandeling, helaas iets minder fotogeniek dan gehoopt. Waarschijnlijk moet deze wandeling prachtig zijn in de herfst met de rond dwarrelende bladeren of in de winter met de net gevallen sneeuw. Mocht je net als ik tussen de seizoenen gaan, ga dan rond zonsondergang voor een prachtig kleurenspektakel! En draag je een Hanbok? Dan is de toegang gratis.

Vergeet op de Paldalsan berg niet voor 1.000 won een gong aan de grote bel te geven en een wens te maken. De bel hangt tussen Paldal-mun Gate en Seo Jangdae (het uizichtpunt over Suwon).

Volgens mijn informatie boekje kun je bij Yeonmudae zelf pijl en boog schieten met oude Koreaanse bogen, net als de soldaten dat 220 jaar geleden deden. Voor 2.000 won krijg je 10 pijlen. 

Vanaf de Paldalsan berg zul je op een gegeven moment het Hwaseon Haenggung paleis zien liggen: het hart van de Hwaseon Fortress. Dit paleis is het grootste paleis dat de Koning gebruikte als hij niet in de hoofdstad was. Verschillende historische drama’s zijn hier opgenomen zoals “Daejangeum,” “Lee San” “The King and the Clown” en “Moonlight Drawn by Clouds” Van woensdag tot zondag vinden er om 11:00 bij het Hwaseon Haenggung paleis een martial arts voorstelling plaats.

Na de Wandeling: Lunch

Na de wandeling kom je weer uit bij de Paldalmun Gate, het huidige hart van historisch Suwon.’s avonds poppen er verschillende foodtrucks in de straat tussen de Paldal-mun Gate en de Jidong-gyo Brug op: een goede plek om Suwons bekende dumplings en Tongdak-kip te proberen. Zelf ging ik lunchen in een tentje tussen Paldalmun-gate en het begin van de wandeling. Aan de linkerkant zit het restaurant met een kleine verandaatje en een houten voorgevel ik heb hier overheerlijk gegeten! Voor 8.000 won kreeg ik een self-service buffet van tientallen kleine Koreaanse gerechten, een tofu soep, gebakken varkensfilet en gegrilde vis. Heerlijk! Ik zat hierna de hele dag goed vol. Weten waar het zit? Klik hier voor een google streetview.

Tip: 

Combineer de Hwaseong Fortress hike met een bezoek aan de Korean Folk Village in de middag

Acitiviteit:  Wandeling
Afstand: 5.7 km

Duur:  2-3 uur
Reistijd: 2 uur vanaf Seoul    

Kosten:  KRW 1,000 entro
Extra: Metro + Lunch

Meer Reviews & Informatie

Adres

910, Jeongjo-ro, Paldal-gu, Suwon-si, Gyeonggi-do 경기도 수원시 팔달구 정조로 910 (장안동)

Routebeschrijving: LivingAndWhatNot

Join the discussion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meer van

Billy Angel

Meer

Recent werk

Liesbeth

Wild & Dreamy

Two Boys

Blue

Red

Pelinckbosch

Contactgegevens

Telefoon:  + 31 6 464 28 303

Locatie: Den Haag, Centrum

Locatie: Assen, Kloosterveen

Achter de camera: Laura

Recent werk

Liesbeth