Loading...

Bezienswaardigheden in Seoul

December 28, 2018

Locatie: Seoul, Zuid-Korea

Namsan Tower

Uitzicht over de stad

De 237 meter hoge Namsan toren staat midden in het hart van Seoul bovenop een berg. Vanaf verschillende plekken in Seoul verschijnt de Namsan toren aan de horizon waardoor het een iconisch beeld van de skyline van Seoul is geworden. Een bezoekje aan het 360 graden observatiedeck in de Namsan toren is een mooie manier om een panorama overzicht van Seoul te krijgen aangezien je vanaf hier zowel de bergen in het noorden ziet als de Lotte Tower en de Hanrivier in het oosten, Itaewon in het zuiden en Hongdae in het westen

Namsan Toren: $$

Vanaf de Namsan toren heb je een prachtig overzicht over de stad. De Namsan toren is goedkoper dan de Lotte Tower, maar het uitzicht en de beleving is ook iets minder spectaculair

Na wat gewinkel in Myeongdong liepen wij door het Namsan Park, langs de oude stadsmuur omhoog naar de voet van de Namsan toren. Een prachtige wandeling waar je een steeds mooier uitzicht over de stad krijgt. Zeker in de herfst en rond zonsondergang is dit een aanrader! 

Tip: Ga anderhalf uur voor zonsondergang!

Wanneer je rond zonsondergang richting de Namsan Tower loopt, zul je de top in het donker bereiken. Een avond blik over Seoul met alle twinkelende lichtjes is ook prachtig, maar lang niet zo spectaculair als een uitzicht vanaf dat piunt met zonsondergang. Uiteindelijk heb ik de wandeling twee keer gemaakt, de eerste keer tijdens zonsondergang en de tweede keer anderhalf uur voor zonsondergang zodat ik een prachtig uitzicht had vanuit de toren zelf. Mocht je in de zomer of herfst Seoul bezoeken dan is een overzicht vanuit de Namsan toren ook prachtig overdag maar in de winter is zonsondergang het meest aan te raden.

In de buurt van de voet van de Namsan toren bevindt zich ook het plateau der liefde. Overal waar je kijkt vindt je hier slotjes met namen en data. Voor 5.000 tot 10.000 won kun je hier zelf een slotje kopen en je liefde vereeuwigen. Daarnaast is er nog een streetfoodkraampje waar je lekkers zoals ricecake, fish cake en potato tornados kan kopen

Uiteraard hoef je niet per se dit hele stuk omhoog te lopen. Zo kun je voor 9.000 met de kabelbaan omhoog, of kun je verschillende bussen naar de voet van de toren nemen. De kabelbaan kan in het weekend erg druk zijn dus kom in dat geval op tijd. De vertrekpunten van de bussen vind je onderaan dit artikel.

Te voet is het ongeveer 30-40 minuten vanaf Myeondong Station, maar onderweg zul je een paar keer stoppen om te genieten van het uitzicht. Stap uit bij Myeondong Exit 3 en loop via de cartoon street omhoog richting de Namsan toren tot dat je een grote weg bereikt die Myeondong van het Namsan park scheidt. Sla hier rechtsaf, loop voorbij de kabelbaan tot je na ongeveer 200 meter trappen omhoog vindt. Het is vanaf hier nog ongeveer 20-30 minuten omhoog.

Voor 10.000 won kun je een ticket kopen voor het observatie dek. Wij kozen voor het couple-pakket van 20.000 won aangezien hier twee drankjes en twee popcorn bij zaten. Na de wandeling hadden we immers toch dorst! Hierdoor voelde het net alsof we naar de bioscoop gingen! Op het obersvatiedek zelf is ook nog een café en een snoepwinkel, en ook onderaan de voet van de Namsan toren zijn cafés en restaurants. Al met al een perfecte plek om met een drankje te genieten van het uitzicht. Daarnaast is er ook nog een arcade waar wij nog even een potje darten en een dancebattle deden.

 

Twijfel je tussen de Namsan Toren en de Lotte Toren (Seoul Sky)? De Namsan toren de goedkopere keuze (10.000 won tegen 27.000 won) met een mooier 360 graden uitzicht.  Maar ben je opzoek naar een mooie zonsondergang? Dan is Seoul Sky een aanrader aangezien je vanaf de Hanrivier en de Namsan toren in een oogopslag hebt! 

Meer Reviews & Informatie

Adres

105, Namsangongwon-gil, Yongsan-gu, Seoul
서울특별시 용산구 남산공원길 105 (용산동2가)

Metro

Hoehyeon Station (lijn 4): Exit 1
Of Myeongdong Station: Exit 3 & 4


Bus & Cable Car

Meer informatie: N Seoul Tower

Join the discussion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meer van

Meer

Recent werk

Liesbeth

Wild & Dreamy

Two Boys

Blue

Red

Pelinckbosch

Contactgegevens

Telefoon:  + 31 6 464 28 303

Locatie: Den Haag, Centrum

Locatie: Assen, Kloosterveen

Achter de camera: Laura

Recent werk

Liesbeth