Loading...

Eten & Drinken in Seoul

December 28, 2018

Locatie: Seoul, Zuid-Korea

Gwanjang Market

Michelin sterren op een markt

De Gwanjang Market is absoluut een van de leukste markten in Seoul, vooral vanwege de goddelijke streetfoodafdeling, ook wel bekend als Mokjagolmok.

Gwanjang Market: $

Wil je alle specialiteiten die de Koreaanse keuken te bieden heeft proberen? Sla dan Gwanjang Market zeker niet over! Een van de tentjes heeft zelfs een Michelin vermelding!

De markt werd in 1905 gebouwd en is tot op de dag van vandaag dagelijks in gebruik. Naast eten kun je hier van alles krijgen in een van de 5000 winkeltjes. Zo is er op de tweede verdieping een vintage kleding afdeling. Daarnaast kun je hier de traditionele hanboks kopen maar ook textiel, linnen en satijn.

Wij kwamen hier rond lunchtijd om onze maag te vullen met al het heerlijke eten dat de markt te bieden heeft. De markt staat vooral bekend om bindaetteok, een pannenkoek gemaakt van vermaalden bonen. Deze is groot genoeg om met z’n tweeën te delen. Maar eigenlijk overal waar een rij vol locals staat is het eten overheerlijk.

Probeer bijvoorbeeld de volgende dingen: Tteokbokki: zachte rijst cake, Hotteok: een mix van een oliebol en een pannenkoek gevuld met honing, Bibimbap: gemixte rijst met vegetables, Japchae: gebakken glasnoedels

Daarnaast is dit dé plek waar je kronkelende octopus kan proberen. Hoewel de octopus niet meer leeft zie je hem nog op je bord stuiptrekken. Vergeet niet goed te kauwen want anders zuigen de zuignapjes zich vast aan je mond! Het ziet er eigenlijk cooler uit dan dat het smaakt en persoonlijk zou ik je aanraden je geld in een andere Koreaanse delicatesse te investeren: Yukhoe.

 

Naast streetfood herbergt de markt een Michelin vermelding. Een van de Koreaanse specialiteiten is Yukhoe, de Koreaanse versie van Carpaccio. De beste versie krijg je in een restaurantje in een steegje niet ver van de grote streetfood straat. Om deze te vinden sla je op het kruispunt met alle bonenpannekoeken de straat in waar ze gedroogde vis en kimchi verkopen. In een van de straatjes na 20-50 meter aan je rechterhand zul je een steegje vinden waar rechts stoeltjes staan waar mensen op zitten te wachten en links een vitrine met Yukhoe. Dit was absoluut het lekkerste en meest verassende wat we op de markt hebben gegeten.

 

Kom je in de winter, dan hoef je niet helemaal te bevriezen. De bankjes bij de verschillende kraampjes zijn verwarmd waardoor je ondanks het winterweer toch nog even kan smullen.

Meer Reviews & Informatie

Adres

88, Changgyeonggung-ro, Jongno-gu, Seoul
서울특별시 종로구 창경궁로 88 (예지동)

Jongno 5(o)-ga Station Exit 7 & 8

Euljiro 4  Exit 4

Join the discussion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meer van

Eten & Drinken in Seoul

Billy Angel

Meer

Recent werk

Liesbeth

Wild & Dreamy

Two Boys

Blue

Red

Pelinckbosch

Contactgegevens

Telefoon:  + 31 6 464 28 303

Locatie: Den Haag, Centrum

Locatie: Assen, Kloosterveen

Achter de camera: Laura

Recent werk

Liesbeth