Loading...

Eten & Drinken in Seoul

November 27, 2018

Locatie: Seoul, Zuid-Korea

Dore Dore

Dessert Café

Soms zit het allemaal even heel erg tegen. Zo besloot mijn laptop een week voor de tentamenweek er even helemaal mee op te houden. Om het lot een duwtje de goede richting te geven besloot ik mezelf eens te trakteren op wat lekkers. Genoeg keuze in Seoul  en toevallig liep ik tegen Dore Dore in de wijk Sinsa aan: een van Seouls bekende toetjes cafés die al wat langer op mijn lijstje stond. En voor ik het wist zat het leven weer een beetje mee! 

Dore Dore: $-$$

Een Dessert Cafe in Seoul bekend om hun regenboogtaartjes. Mijn taartje smaakte net zo lekker als dat hij er uit zag. De eerste verdieping van hun café is perfect voor foto’s.

Dore Dore is een patisserie met inmiddels meerdere vestigingen in Seoul. Zo kun je hun taartjes vinden in de Common Ground in Seongsu en in de Lotte Tower in Jamsil en op het vliegveld Incheon, maar hun oorspronkelijke vestiging zit in de wijk Sinsa. Hier hebben ze een vier verdiepingen hoog gebouw waar je kan neerstrijken om een van hun taartjes te proberen. Ze staan vooral bekend om hun kleurrijke regenboog taartjes, maar hebben natuurlijk voor elke smaak wat wils. Voornamelijk de eerste verdieping is erg leuk om te zitten aangezien je hier ook het winkelend publiek en poserend instagram gebruiker rond kan zien lopen.

Vaak zijn de taartjes in de toetjescafes mooier dan dat ze werkelijk smaken. Veel slagroom en veel sponge, maar weinig echte bite. Maar Dore dore verraste mij positief. Ik koos op aanraden van de medewerkers de sweet pumpkin pie en binnen een paar seconden had ik deze in mijn eentje helemaal weggesmikkeld. Ook de strawberry latte was heerlijk en ik moest mezelf inhouden deze iets beter te doseren.

Twee en een half uur later was mijn paper voor een van mijn vakken af en verliet ik Dore Dore met een voldaan gevoel. Huiswerk gemaakt onder het genot van een goed taartje, wat wil een meisje nog meer?

Meer Reviews

Meer Reviews

40, Dosan-daero 15-gil, Gangnam-gu, Seoul

(서울시 강남구 도산대로15길 40)

Metro:  Sinsa Station Exit 7 & 8

Let op: Koffietentjes komen en gaan in Seoul. Het is verstandig van te voren google, facebook of instagram te raadplegen om er zeker van te zijn dat het cafeetje nog bestaat en op dezelfde plek zit. Mochten er iets veranderd zijn? Laat dat dat onderin de reacties weten en bespaar andere reizigers het zoekwerk. 

Join the discussion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meer van

Travel

Safari in Sri Lanka

Overstap op Kuala Lumpur

Meer

Recent werk

Liesbeth

Wild & Dreamy

Two Boys

Blue

Red

Pelinckbosch

Contactgegevens

Telefoon:  + 31 6 464 28 303

Locatie: Den Haag, Centrum

Locatie: Assen, Kloosterveen

Achter de camera: Laura

Recent werk

Liesbeth