Loading...

Fotoplekjes in Seoul

December 9, 2018

Locatie: Seoul, Zuid-Korea

Dongjak Bridge

Perfecte zonsondergang locatie in Seoul

PERFECTE ZONSONDERGANG LOCATIE IN SEOUL

Al een paar keer was ik de Han-rivier tijdens zonsopgang en zonsondergang met de metro overgestoken. Op een heldere dag in Seoul is dit uitzicht zo ontzettend mooi dat je direct uit de metro zou willen springen. Maar keer op keer schoot het er bij in met mijn camera op pad te gaan. Toen Kevin nieuwe lens binnen was moesten we wel wat plekjes uitproberen. We kozen voor de Dongjak bridge aangezien dit tussen onze woningen in lag. 

Tip: Zorg dat je zeker een goed uur van te voren op Dongjak Station bent.

Wij namen metro lijn 4 naar Dongjak station. Hier stapten we uit bij exit 1 en liepen naar links. Je komt hier voor zonsondergang uit aan de verkeerde kant van de brug. Loop echter door tot de observatietoren: neem de trap of lift naar beneden, steek over en neem de trap of lift weer omhoog. Vanaf het dichtstbijzijnde andere station Ichon Station is het ook nog even lopen dus dit is de snelste optie.

Hoewel ik tijdens perfecte gouden uurtje vanuit de metro kon zien, was het blauwe uurtje alweer aangebroken toen ik goed en wel op de brug was. Kevin had namelijk vertraging met de metro waardoor we het perfecte moment hadden gemist. Zorg dat je zeker een goed uur van te voren op het station bent om het juiste moment vast te leggen.

We liepen daarna de brug af richting Ichon 1-Dong opzoek naar een leuk café. De straat was duidelijk voor de lokale bewoners bedoeld: het stikte er van kleine zaakjes maar qua koffietentjes waren het voornamelijk grote ketens die het straatbeeld sierden. Wel zit er hier een bakker waar ze Speltbrood verkopen! Een unicum in Zuid-Korea! Wel met een aardig prijskaartje: ongeveer 5 euro voor een halfje.  ZIE: PARIS CROISSANT

Meer Foto’s

Adres

Banpo-dong, Seocho-gu, Seoel

서울특별시 서초구 반포동

Metro: Dongjak Station exit 1

Join the discussion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meer van

Zuid-Korea

Meer

Recent werk

Liesbeth

Wild & Dreamy

Two Boys

Blue

Red

Pelinckbosch

Contactgegevens

Telefoon:  + 31 6 464 28 303

Locatie: Den Haag, Centrum

Locatie: Assen, Kloosterveen

Achter de camera: Laura

Recent werk

Liesbeth