Met een familie die een extra leven nodig heeft om alle gemaakte foto’s en films te bekijken kan het ook niet anders dan dat ons huis vol met foto’s hangt. De afdrukken die de wand sieren geven een prachtige en persoonlijke sfeer aan de woning. Een foto op hout leek mij een mooie aanvulling.

Voor Vaderdag (zondag 21 juni 2015) kreeg ik van FotoOpHoutStunter.nl de mogelijkheid een foto op  vurenhout te bestellen. Let wel, niet alle houtsoorten – zoals vurenhout – zijn geschikt op buiten te hangen.

Houtsoorten

Bij FotoOpHoutStunter kun je op verschillende soorten hout je foto laten afdrukken. Voor foto’s op vurenhout is Fotoophoutstunter de goedkoopste van Nederland. Bij de optie vurenhout kun je kiezen voor whitewash waardoor de natuurlijke uitstraling zoals groeiringen en noesten van de boom minder te zien zijn. Whitwash maakt de foto beter bestendig tegen temperatuursschommelingen, maar maakt de foto niet geschikt om buiten te hangen.. Daarnaast kun je kiezen voor ayoushout, een gladdere en strakkere houtsoort zonder oneffenheden. Ook hier kun je kiezen voor whitewash. De foto op Ayoushout is wel geschikt om buiten te gebruiken. FotoOpHoutStunter heeft biedt ook foto’s op multiplex aan. Deze foto bestaat uit één geheel en heeft dus geen naden in de foto. De website biedt foto’s op multiplex als goedkoopste van Nederland aan.

Als laatste wil FotoOpHoutStunter ook foto’s op steigerhout aanbieden, dit komt binnen enkele weken in het assortiment. Ook hierbij zal de aanbieder de goedkoopste van Nederland zijn.

Bestellen

Bij het bestellen van je foto kun je direct zien hoe de uitsnede eruit zal zien. Je kunt kiezen voor horizontale of verticale planken en daarbij zelf kiezen waar de naden komen.

Verzending

De verzending van mijn foto op hout was snel en netjes. Het product werd geleverd in een kartonnen doos die afgestemd was op mijn product en extra was beschermd met bubbeltjesplastic. de foto op hout kon hierdoor nauwelijks tot niet beschadigd raken tijdens het transport.

Het Product 

  • Het eerste wat mij opviel was dat de foto erg flets was afgedrukt. De originele foto was al  beetje flets, maar op het hout werd dit extra versterkt. Dit kan denk ik komen door de whitewash. Deze zorgt voor een witte ondergrond onder je foto. De whitewash zorgt er ook voor dat de hele houtsfeer van het product is verdwenen.
  • De foto was afgedrukt op twee plankjes. De zijkanten van het ene plankje waren wel geschuurd, maar van het andere plankje niet. De plankjes waren van gelijke breedte en hadden een mooie dunne naad in het midden.
  • De hoeken van de foto op hout kunnen erg snel beschadigen.
  • De foto werd niet helemaal strak op het hout afgedrukt. Op sommige plaatsen bubbelt de foto.
  • De foto wordt geleverd met een handig ophangsysteem, waardoor men zelf kan bepalen of de foto horizontaal of verticaal wordt opgehangen.
  • Fotoophoutstunter heeft een goede en snelle (klanten)service. Helaas doet de website het niet altijd naar behoren.

Conclusie

Al met al ben ik redelijk tevreden met het eindresultaat, een foto op hout is weer eens iets anders! Van een afstand is het een mooi product geworden. Echter, wanneer je de foto van dichtbij bekijkt, zijn hier en daar wat steekjes laten vallen. De foto is door de optie erg whitewash erg flets geworden, daar moet je van houden. Daarnaast is de foto niet helemaal strak geprint en kunnen de hoeken van  vurenhout snel beschadigen.

 Ook een foto op hout bestellen? Klik dan hier!

bloglovin